Waarom is leasen goedkoper

Goedkoop leasen

 

Natuurlijk kost het geld om geld te lenen. Dat betekend niet altijd dat het duurder is om te leasen. In veel gevallen is leasen goedkoop ten opzichte van het alternatief. Natuurlijk bepaal je zelf je maandtermijn en is het handig om een verstandige keuze te maken.

 

 

Financial Lease Goedkoop omdat:

 

 • Geen grote investering vooraf noodzakelijk, enkel de BTW.
 • Vaak kun je een nieuwere auto kopen met geleend geld, deze hebben minder onderhoud nodig.
 • Je bent eigenaar van de auto. De kosten van het krediet kun je aftrekken. 
 • Bij het kopen van een BTW auto krijg je de BTW terug.
 • Een tweedehands auto kost minder in aanschaf.

 

 

Goedkoop financial leasen ten opzicht van andere vormen

 

Het grootste voordeel van financial lease is dat je eigenaar bent van de auto. Vergelijk het maar met een hypotheek of een huurhuis. Een short-lease of operational lease is vergelijkbaar met een huurhuis, natuurlijk heeft dit ook voordelen zoals het onderhoud wat bij de prijs in zit of mogelijk de flexabiliteit van het contract. Bij finacnial lease ben je niet gebonden door een vooraf afgesproken aantal kilometers, er zijn voor en nadelen voor beide vormen. Doe dus goed onderzoek! Op een langer termijn is het vaak zo dat financial leasen goedkoop is ten opzicht van de short lease of operational lease omdat je zelf kan bepalen waar je de auto verzekert en onderhoudt. 

 

 

Hoe kun je echt goedkoop leasen?

 

 1. Kies verstandig


  Altijd al gedroomd van een Golf GTI of ben je helemaal gek van een Oranje Dodge Ram Van, bedenk je dan eens wie de auto na jou nog wil overnemen. De courantheid van het model draagt bij aan je restwaarde. Kijk bijvoorbeeld eens naar een PHEV Golf of een Toyota Rav4 Hybride. Een hybride auto is gericht op de toekomst en een mooie tussenstap van benzine naar elektrisch rijden. 


 2. Betaal een gedeelte aan  Misschien ligt het voor de hand maar hoe meer eigen geld je inlegt des te lager word je maandbedrag. Let wel op dat je genoeg geld overhoud om je bedrijfsactiviteiten fatsoenlijk voort te kunnen blijven zetten. Het is zonde om je werkvermogen in te zetten als je het later weer nodig hebt.


 3. Verhoog je slottermijn  In plaats van een aanbetaling doen kun je ook je slottermijn verhogen. Je slottermijn is als het ware het laatste termijn. Zelf mag je bepalen of dit bijvoorbeeld € 0,- is of € 5.000,- afhankelijk van je leencapaciteit. Hierdoor word je financial lease goedkoper per maand maar ben je wel meer rentekosten kwijt.


 4. Vergelijk de aanschafprijs   De ene auto is zeker niet de andere alleen sommige autobedrijven vragen meer geld dan andere. Natuurlijk kun je de auto van je dromen uitkiezen maar dan is de kans dat je te veel betaald voor een auto aannemlijk. Probeer dus een logische afweging te maken als het gaat om het kopen van een auto. Een panoramisch glazen dak is mooi maar als je dezelfde auto zonder panoramisch dak kan kopen voor € 3.000,- minder is het misschien de overweging waard om die optie te laten varen. 

 

Ben je benieuwd hoe onze adviseurs kijken naar de auto die je op het oog hebt? Neem vrijblijvend contact op om door te nemen of jij wel de juist keuze maakt. We doen j eeen scherp aanbod en kijken graag mee naar de auto die je wilt kopen. Ons nummer is 085 485 7310