Duurzaam Leasen

Gebruikt maar net zo goed als een nieuwe

 

Door het leasen van een occasion bent u niet alleen zelf in de meeste gevallen goedkoper uit, u krijgt ook de kans om de auto tegen een interessant bedrag over te nemen en draagt bij aan het milieu door een duurzaam product te kiezen. Tegenwoordig gaan auto's tot wel 20 jaar of 300.000 km mee mits ze goed onderhoud krijgen. Tweedehand auto's kunnen dus ontzettend duurzaam zijn en dus goed voor het milieu. U zorgt namelijk bij het kiezen van een occasions dat de uitstoot die word verzoorzaakt tijdens de productie van een nieuwe auto bespaart blijft, dit is ongeveer 30% van de totale koolstofdioxide die een auto in een autoleven lang uitstoot. Natuurlijk is het dan ook belangrijk dat u de voorkeur geeft aan een auto die een lage uitstoot heeft.

 

Zuinig rijden

Natuurlijk kunt u kijkende naar de uitstoot het beste een elektrische auto leasen maar dit ligt niet binnen een ieders budget. Er zijn een hoop hybride voertuigen die de tussenstap tussen "conventioneel" autorijden en elektrisch autorijden mogelijk maken, denk aan een Volkswagen Golf GTE of een Mitsubishi Outlander PHEV. Deze auto's hebben de mogelijkheid om bij te laden aan een laadpaal en kunnen 30 - 40 kilometer elektrisch rijden. 

 

Heeft u een handgeschakelde auto op het oog dan kunt u rekening houden met remmen, uitrollen en wegrijden. Wanneer u de auto lang uit laat rollen zonder uw remmen te gebruiken gaat er het minste energie verloren, dan is het enkel nog een kwestie van beheerst wegrijden en u draagt al bij aan het milieu.